Monday, October 4, 2010

~Mesir~ antara debu dan permata....







Amacam lawa x?? ni la antara pemandangan yg sempat aku cari kt internet untuk mengisi blog aku yg dah lama x di update nih...n utk pngetahuan semua..cairo x la seperti yg dlm gmbar ni...
kalau nak dibandingkan dengan cairo...fuh memang jauh panggang dari api la..haha,
so...
jom tgk sekeping dua gambaran di cairo...






Haa amacam ?? cantik x?? agak2 kat area KL kn, mn bleh dapat scene cmni??
Kepala batas pn x cmni kan...haha, tu la... len kali, bersyukur la atas apa yg kita ada...jgn dok komplen je k...
Sampai kt cni, baru lah aku mngerti apa sbenarnya Mesir dan yg lebih tepat, survive kat Mesir...fuh mmg pnuh cabaran arr...
Tp ni la masanya aku nak belajar erti sebenar sebuah kehidupan agar aku bisa menjadi lebih tabah...cewah...
Walau apapun..di sini la tempat aku menuntut ilmu, dan ni la masa untk aku mengaut segala khazanah yg tertanam di bumi anbia ini...
oklah berceloteh panjang pun x guna kn...bkn korg nk baca pn, jom kita telusuri setiap pelusuk bumi Mesir ini...atau nama manjanya ardhu kinanah...




haa...ni la antara sebab aku syg sgt mesir ni...jus buah dya..kt cni org pnggey asir..sgala jenis buah ada...tp buah durian mmg x dpt la kt cni..tmbah2 durian belanda...



Sapa tgk ayat2 cinta...haa kt sungai ni la dorg berlakon...sungai nil, igt x kisah firaun yg tenggelam 2...haa 2 bkn kt sungai ni..


haa...penat membasuh rumah baru....mmg luas la umah cni..tp luas sgt pn ssh gk, tektiap ari kna lap debu..



antara tarikan pelancong dan pelajar ke Mesir...PIRAMID...tp xde la pe yg menarik sgt pn pasal piramid ni..cuma batu bata ja...dan panas padang pasir..



Klo ikt kpercayaan khurafat org Mesir dlu2...patung ni la yg dok jaga piramid...
tp konfem2 salah arr..ak pgang dagu dya pn relax ja...huhu



haa...berjoging smbil mnghirup debu pagi..


komen mereka sgt menyenangkan hati...sedap oww..haha





Last but not least...gugusan family aku yg tertinggal kt Malaysia..sejujurnya..i miss them really much..doakan kejayaan daku d cni..i'Allah aku akn pulang k Malaysia sbg seorang doktor satu hari nanti...i'll owez remember all of you!!..mmuuahhh!!(^.^)

So..setakat ni je la kot coretan dr bumi Kaherah.. i'Allah klo ada masa...byk lg gmbar bes2 nk upload ni...haha..ok doakan kejayaan daku d cni agar pulang sbg seorang muslim yang doktor...insyaAllah...

3 comments:

  1. apeeeeeeeeeeee? kepala batas? -.-
    ok la bersyukur stranded kat sini. erkkk..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...